The End

På allmän begäran: Spelarutvärdering!

Herrlaget:

Martin Ornstein-Fredlund, Mv, Storvreta Ungdom: Kom tyvärr inte upp i normal standard, det var synd.

Martin Jansson, Målvakt Alunda IBF: Gjorde en väldigt bra insats. Vi visste inte vem han var innan turneringen, men nu vet vi att han är en målvakt man kan lita på.

Pontus Torstensson, B, Gottsunda IBF: Poppe spelade helt okej. Tufft och bra försvarsspel men vi hade velat se fler offensiva prestationer.

Daniel Wadberg, B,Hagunda IF: Dominerade i försvaret, kom inte upp i standard offensivt.

Olle Marklund, B, Storvreta Ungdom: Vann den interna poängligan och var en av Upplands bättre spelare under turneringen.

Fredrik Klinghag, B, IK Sirius IBK: Stod för en godkänd insats. Gjorde det han förväntades göra.

Victor Forslund, B, IK Sirius IBK: Industribacken som rörde om och vann boll defensivt. Offensivt gick det sådär, men Forssen var heller inte med i truppen för att göra varken mål eller assist.

Joakim Levin, B, IK Sirius IBK: Trots att Levin är back så hade vi velat se fler poäng än de 3 han skrapade ihop. Hans offensiva kvalitéer är så pass stora. Trots det får han godkänt.

Wiktor Bladh, C/B Storvreta Ungdom: Gjorde en godkänd turnering. Stod för ett otroligt snyggt mål mot Södermanland.

Joakim Berglund, C, IK Sirius: En liten besvikelse då vi hade väldigt höga krav på honom. Han blir godkänd, men en av nycklarna till uppländsk framgång hade varit en Börje i form

Jonas Lyon, C, IK Sirius IBK: Får nästan VG i betyg. Visade vägen och försökte. Kan vara nöjd med sin insatts. Ingick i Upplands bästa kedja.

Anton Lundblad, C/F, IK Sirius IBK: Anton är och snuddar på ett G+. Spelade tufft och var ständigt farlig. Ingick i Upplands bästa kedja.

Marcus Jansson, C/F Nyby IBK: Gjorde vad som förväntades.

Jakob Drews, F, Storvreta Ungdom: För alla er som inte såg någon match under turneringen och tror att Drews underpresterade något otroligt efter sina 4 poäng, har lite fel. Han fintade upp folk på läktaren och levererade passningar som han brukar göra, men passningarna förvaltades tyvärr inte. Men trots allt borde en så pass stor spelare som Drews ändå är få ut mer av hans spel.
 
Mikael Hast, F, IK Sirius IBK: G+. Var hjärnan i kedjan som spelade bäst under turneringen.

Christoffer Carlsson, F, IK Sirius IBK: Var inte sig själv under turneringen. Känns sjukt att en spelare som CC inte gjorde mål under turneringen. Brukar vara målgaranti.

Robin Karlsson, F, IK Sirius IBK: 0 poäng säger det mesta. Kom tyvärr inte upp i standard han heller.

Nicklas Paulsson, F, Storvreta Ungdom: Kämpade på men förvaltade inte Drews passningar tillräckligt bra. Inte lätt att vara beredd alla gånger när de omöjliga passningarna kommer

Och, såklart, eftersom vi inte är någon könsdiskriminerande blogg. Damlaget:

Sara Kolsmyr: Gjorde ett bra jobb som kapten, visade vägen med ett stabilt spel.

Linnea Widén: Upplands bästa back, gör sällan fel. Hade inte skadat med lite fler offensiva raider.

Andrea Lind: Helt okej insats. Som övriga backar saknades dock ett hot offensivt.

Sarah Svensson: Hade inte sett Sarah innan, men det visade sig vara en light-version av Lillan. Ett gott betyg!

Emma Johansson: Fick begränsat med speltid, visade dock att hon blir att räkna med dom kommande två åren i DJ17. Ryktas om Daniel Wadberg? Någon med mer info?

Sanna Widh: Som lillasyster till Widh hade hon det väldigt enkelt att överprestera. Hade liksom inga förhoppningar. Men precis som med Emma fick hon lite speltid och kommer att vara en tillgång i framtida distriktslag.

Sofia Sörling: Bra skytte, tung att möta gjorde mycket bra. Men det hade vi även räknat med. Brände krutet i gruppspelet?

Amanda Lundgren: En liten stor talang som inte fick speciellt mycket speltid. Stack inte ut, men gjorde ett fint jobb när hon var inne.

Maria Schoeps: Svårstavat efternamn, men skjuter stenhårt så det är något som bloggen ser mellan fingrarna med. Men en av de som borde klivit fram i kvarten!

Therese Brösemyr: Fick inte heller hon speciellt mycket speltid, men skapade lägen när hon var inne. En bössa laddad med skarpa skott hade kunnat göra henne till hjälte mot Stockholm.

Cecilia Erngren: Gjorde 7 poäng under turneringen, otroligt bra. Men tittar man närmare så gjorde hon bara 1 poäng på 4 matcher om man bortser från Skånematchen, borde kanske sparat lite till kvarten?

Anna Torstensson: Oj vad bra hon var. Gjorde det mesta rätt turneringen igenom. Gjorde nästan allt rätt mot Stockholm i kvarten, mål uteblev. Allstarteam ändå!

Amanda Armstrand: En stor talang. Gjorde det bäst av spelarna som inte mönstrades i de två första femmorna. Alltid farlig, ettrig och kommer bli kul att se i framtiden. Borde fått mer speltid?

Amanda Wall: Lagets stora stjärna. Gjorde det som förväntades, alltså väldigt mycket. Blev dock överglänst av sin kedjekamrat Torstensson. Borde klivit fram mer i kvarten!

Amanda Gezelius: Fick inte mycket speltid, men har ett par år kvar att visa upp sig under SM.

Lisa Elander: Läs föregående. Förgyllde dock helgen med att ha blivit liknad vid Ted Wikström.

Evelina Sparf: En liten besvikelse. En enorm talang som inte hittade målet trots evigt slitande. Är dock ung och kommer få sina chanser igen. Men hade väntat mig lite mer av na.

Josefin Fernqvist:Stabil förstekeeper. Gjorde så att avsaknaden av Emma Woldemeskel inte blev särskilt stor, men visst saknades hon.

Elin Lundberg: Stod endast en match, plus en straff i kvarten. Med gjorde det bra enligt rapporter.

Såklart en besvikelse att Uppland inte tog sig längre än till kvartsfinal in något av könen. Men vi i bloggen är härdade, har ju hänt förut..

Resan blev trots allt väldigt rolig, åkte ner till Nyköping utan förhoppningar, pengar och boende. Kom hem levande, alltid något (nätt och jämt förvisso)

Som svar till lite kommentarer så är det svårt att inte gilla någon som liknas vid Ted Wikström och är tillräckligt gentlemannamässig att hon förlorar på kort ständigt för att göra övriga glada.

Vi kommer nog inte åka till P&F15, större chans att vi sticker till SM under våren istället. Men inget är hugget i sten (syftar på inte på vår eminenta bloggares kropp i detta fallet..). För er som vill ha oss med nästa mästerskap, vänd er till överledaren och gnäll om att vi vill få bättre kontrakt nästa SM i så fall.

Er som undrar huruvida romansen mellan Wadberg&Johansson är sann eller bara ett rykte, vänd er till personerna i fråga. Vi är ingen skvallerblogg, tror jag i alla fall.

Det bästa från planen var Levins otroliga målgest, Bladhs kanon i krysset, Cissi Erngrens match mot Skåne och naturligtvis Anna Torstensson med allt hon gjorde. Det bästa utanför planen var Nyköpings uteliv vår otroliga talkshow i en park som vi hoppas kommer komma upp inom kort.

För er som inte har någon aning om vilka vi är så följer en kort ordlista på vilka som medverkat i bloggen:

Per-Emil aka Cool-P: Kristian Adolfsson
Sten: Erik Jällrud
Georg: Viktor Strömkvist
Gördis: Johan Widh
En kille som vill vara anonym, men vi kan kalla honom Håkan: Håkan Ferngren (Ferntan)
Överledare: Peter Blombergsson
Matlådan: Olle Isacsson
Hört från läktaren: Oftast mamma Widh
¡Coche de la Wi-de!: Familjen Widhs bil som vi planerat att sova i. Nu lyckades vi dock planka in i Widhs rum varje natt via fönster och sova på lite olika platser i rummet.

Hoppas ni har haft kul, det har vi.

Från oss alla, till er alla.. Glad Påsk!  /Bloggredaktionen

Kommentarer
Postat av: storfot och fågel

Kan en förväxling av målvakterna skett i texten? ;)

2009-04-06 @ 22:45:21
Postat av: Cool-P

Det kan mycket väl ha skett, svårt att se genom maskerna, skyller ifrån mig på resten av bloggen i vilket fall som helst..

2009-04-06 @ 22:47:02
Postat av: Cool-P

Förstår förresten inte vad ni pratar om, står väl rätt?

2009-04-06 @ 22:56:01
Postat av: LE &ES

Bra försök där krister, men inte tillräckligt bra för att lura sådana kloka 16-åringar som oss !

2009-04-06 @ 23:07:37
Postat av: En som vet

Tycker ni är lite väl snälla i killarnas bedömning. Det är inte bättre än sådär.

Tycker att Uppland borde skickat 93:ornas Upplandslag.

De hade kört över 91:orna.

2009-04-06 @ 23:07:45
Postat av: Cool-P

Men värt ett försök om inte annat?

2009-04-06 @ 23:09:49
Postat av: Carl-Einar Häckner

Vem gav jazztobak till Ornstein före match?

2009-04-07 @ 02:09:23
Postat av: En som vet att en som vet inte vet..

93:orna hade blivit totalt överkörda av både Skåne och Stockholm lätt att få vattenskalle :)

Tror att problemet med 91:orna var den defensiva speltaktiken kanske bättre att man kört det spel man är van med och kom ihåg 90:orna kom inte längre förra året......

2009-04-07 @ 11:55:22
Postat av: Skillnad

Skillnaden är att 90orna åkte ur på straffar trots att man underpresterade, 91orna hade inte en susning, ingen lagmoral och saknade tempot fullständigt. 93orna var kanske ingen dum idé, hade nog inte gått sämre....

2009-04-07 @ 17:48:15
Postat av: Lack

Ett lag med 90:or och 93:or hade troligen gått till final.

Hoppas alla 91:or fick sig en tankeställare nu men den tankeställaren kommer väll aldrig ske...

2009-04-07 @ 19:03:32
Postat av: beundrare

93orna skulle ha blivit uppätna av dom flesta lagen i SM, så de skulle ha varit en ganska dum idé att skicka dit dom.

2009-04-07 @ 21:40:48
Postat av: Anna

93-killarna behöver stå på fysisk tillväxt tills det är deras "tur". De var riktigt bra i Linköping trots att de många gånger inte spelade ut allt de kunde!



En 93-tjej är ju fysiskt närmare en 91a och därför kan Torstensson, Armstrand, Widh, Sparf, Johansson m.fl. utan problem platsa redan nu!



Jag hade velat se Gräll i brudarnas mål... Jag vet inte vad bloggen säger, men jag tror att hon hade kunnat bidra med en hel del!

2009-04-08 @ 01:52:35
URL: http://www.annadanielson.se
Postat av: beundrare

helt rätt saknar också gräll men egentligen skulle ju lina stå så är det bara !

2009-04-08 @ 13:47:14
Postat av: Bloggen

Gräll är riktigt duktig och det visade hon under 93-SM i vintras då hon spikade igen och fixade guldet till Uppland.

Sen om hon är bättre än Fernqvist eller ej är svårt att säga.

Vi tror i alla fall inte Gräll hade varit skillnaden mellan kvart och semi då Fernqvist var duktig i kvarten och inte kan beskyllas för något av målen.



2009-04-08 @ 20:07:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0